Bestuur

Ria Hilhorst, Voorzitter

Sinds 2011 ben ik als vrijwilliger bij de Dierenweide gaan werken en sinds 2015 ben ik de voorzitter van de weide en ik zorg voor het dierenwelzijn. Ik bekap de hoefjes, hou de contacten met dierenarts en beheer het fokbeleid. Ik vind het leuk om met dieren te werken, het geeft je zo’n fijn gevoel om lekker buiten met de dieren bezig te zijn. Het is geweldig hoe ze reageren op ons en als ze luisteren naar hun naam. Guus heeft een speciaal plekje in mijn hart, hij is het eerste geitje wat ik in 2011 geboren zag worden, een bokje en helaas mocht hij niet blijven. Dat vond ik zo erg en ik heb het toen voor elkaar gekregen dat hij mocht blijven en na zijn castratie kan hij prima op de weide zijn. Hij is enig kind van moeder Carla, die helaas al is overleden, echt een lieverd was dat en Guus ook. Een beetje wantrouwend naar vreemden, maar dat mag. Als ik op de weide loop dan rent hij voor mij uit en gaat dan op zijn achterpoten staan om mij te laten zien hoe groot hij is en dat is hij hoor! Als je dan zegt “Guus hoog” doet hij het nog een keer, prachtig toch.
We hebben veel bijzondere dieren, zo ook Pojke een pracht ram van het ras Walliser en een ontzettend lieve knuffelbeer die papa is van de tweeling meisjes, Hansje en Grietje, kopietjes van papa. Ben je nieuwsgierig dan ben je van harte welkom om eens kennis te komen maken!

Emiel selfie website
Emiel Rorije, Penningmeester

Hoi, ik ben Emiel Rorije, nu alweer bijna 13 jaar de penningmeester van Dierenweide Vleuten. Toen ik begon als vrijwilliger bij de dierenweide – net na mijn verhuizing naar de Ridderhoflaan, met de achtertuin direct aansluitend op de dierenweide – bestond de behuizing uit wat oude gammele schuurtjes, die we inmiddels al weer lang hebben kunnen vervangen door een mooie grote inloopstal en het fijne “praathuis” waar de vrijwilligers hun koffie drinken elke ochtend. De volière is sindsdien helemaal opgeknapt en uitgebreid (dankzij de Rabobank) en de dierenweide zelf is ook gegroeid. Zowel in omvang (een nieuw stuk land erbij) als in aantal en verscheidenheid aan dieren. Maar daarmee komen ook (financiële) zorgen: hoe houden we al die prachtige dieren gezond en aan het eten. Zowel het voer, als de kosten voor de dierenarts (bijvoorbeeld voor vaccinatie tegen de Q-koorts van de geiten, ontluizen, ontwormen, bevallingen etc.) zijn niet gering. Gelukkig red ik het nu al 13 jaar om de eindjes aan elkaar te knopen en met uw hulp hopen we dat nog heel wat jaren vol te kunnen houden! Tot ziens op de dierenweide!

Marina Hoogers, Secretaris

Vanaf juli 2016 ben ik vrijwilliger hier en sinds 2019 ben ik het jongste bestuurslid in de rol van Secretaris. Je kunt mij aan het werk zien als ik op donderdagavond, samen met Albert ga voeren en met de groep op vrijdagmorgen. Daarnaast verzorg ik de updates op onze facebook pagina en op deze website. Als je een adoptie aanvraagt, zorg ik ervoor dat je een mooi certificaat krijgt.

Ik ben enorm gek op dieren en een lieveling noemen, vind ik lastig. De zwarte zwanen vind ik erg bijzonder en veel van de geiten en schapen houden net als ik van knuffelen. 

Het is heerlijk om buiten bezig te zijn en erg dankbaar om voor de dieren te zorgen. Daarnaast levert het ook hele fijne sociale contacten op! Voor mij persoonlijk heeft de Dierenweide ook al veel betekent. Na een burn-out kwam ik hier als vrijwilliger en mede door de energie en contacten die ik daar heb opgedaan ziet mijn leven er nu heel anders en veel leuker uit. Het werken als vrijwilliger en de administratie bijhouden als Secretaris voelt daarom ook zeker niet als werken en juist als een hele waardevolle hobby, waar de dieren en vele mensen van kunnen genieten! 

Wees warm welkom!

Albert van Witteloostuijn, Algemeen bestuurslid

Sinds 2011 ben ik vrijwilliger. Ik hou mij bezig met voeren, schoonmaken van hokken, groente ophalen, etensbakken klaarzetten, aansturen van mensen en ben algemeen bestuurslid. 

Monietje is mijn lieveling en daarnaast vind ik ook Hansje & Grietje, Billy & Willy en Guus erg lief.

Ik vrijwillig hier omdat ik altijd al iets met dieren heb willen doen en het mooiste vind ik alles wat er bij komt kijken om dit te doen. Ik kreeg de kans om hier vrijwilliger te worden, prachtig toch?!

Ik maak veel mooie en minder mooie dingen mee hier. Een leuke anekdote; We hebben een gans gehad, Jan genaamd en die werd door sommigen geknuffeld. Dat wilde ik ook, dus goed aandacht gegeven en op een gegeven moment was voor mij het moment daar en wilde hem knuffelen. Toen pikte hij precies met zijn snavel in mijn bovenlip. Die werd behoorlijk blauw en toen Ria dat zag, lag ze helemaal in een deuk, hahaha.

Contactinformatie

Voorzitter: Ria Hilhorst, Scheepjesbrug 715, 4231 ZZ MEERKERK

Secretariaat: Marina Hoogers, Dwergbieslaan 39, 3452 AH VLEUTEN

Penningmeeester: Emiel Rorije, Ridderhoflaan 23, 3451 XB  VLEUTEN

Bestuurslid algemeen: Albert van Witteloostuijn, Koraalzwamplantsoen 2, 3451 HK VLEUTEN