Waarom vragen wij u onze dieren niet te voeren?

Alle dieren op de dierenweide krijgen elke dag speciaal voer wat voor hun bestemd is en wat ze voldoende voeding geeft en gezond houdt. En dat laatste, gezonde dieren, is wat we graag willen. Daarom ons dringende verzoek om de dieren NIET meer te voeren.

Waarom mogen de dieren op onze dierenweide niet gevoerd worden met zelf mee gebracht eten? Heel kort door de bocht gezegd; ze worden er (te) dik van, (heel erg) ziek en in het ergste geval kunnen ze erdoor overlijden.

Wat bedoelen we met zelf meegebracht eten? Daar bedoelen we mee brood, fruit en groente maar ook pasta en rijst. Al dit eten is ongezond voor onze dieren. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Waarom niks voeren aan de schapen en geiten?

Schapen en geiten zijn herkauwers, dat betekent dat zij hun eten herkauwen en dat ze eten moeten krijgen wat langzaam verteert in hun vier magen. Deze vier magen zijn erg gevoelig voor het eten wat ze moeten verteren. Ze halen bijna alles wat ze aan voedingsstoffen nodig hebben halen uit brokken, gras en hooi.

Brood bijvoorbeeld, verteert heel snel en kan daardoor zorgen voor problemen  in de magen. Het brood gist in de maag wat kan zorgen voor gasophoping en daar kunnen de dieren erg ziek van worden en zelf van komen te overlijden.

In brood zitten ook maar weinig voedingsstoffen en veel suikers waar de dieren  erg dik van worden. Maar het kan ook in de keel gaan klonteren waardoor ze zouden kunnen stikken. Allemaal redenen dus om brood NIET te voeren aan schapen en geiten

Groente kan voor gasvorming zorgen in het maag-darmstelsel en dit is erg slecht, daar krijgen de schapen en geiten echt last vast in de vorm van diarree.

 

 

 

 

Waarom niks voeren aan de eenden en kippen?

In brood zit veel zout en dat is ontzettend slecht voor eenden, vogels en kippen. Ook voor deze dieren zitten er te weinig voedingsstoffen in en kan de gezondheid van de dieren erg in gevaar brengen

Daarnaast is het voor eenden ook niet goed als ze brood gevoerd krijgen, ze hoeven dan zelf niet meer naar eten te zoeken en dan gaan ze zich vervelen. De woerd (mannetjes eend) zoekt dan een andere bezigheid en stort zich dan meestal op de vrouwtjes eenden.

Ook trekt het voeren van brood ongedierte aan zoals muizen en ratten. En deze dieren brengen weer verschillende ziektes met zich mee. Dus; GEEN brood voeren.

 

 

 

Waarom niks voeren aan de ezels?

Een ezel eet heel sober. Ze hebben voldoende aan stro en een beetje hooi. Een ezel lust wel bijna alles maar heel veel dingen zijn giftig voor ze en dus niet gezond. Ezels worden ook heel snel dik door verkeerd eten en dat kan ook zorgen voor hoefbevangenheid. Dit is een ontsteking bij hun voorpoten. Dit is erg pijnlijk voor de ezel en als dit niet meer te behandelen is,  kan een ezel hierdoor overlijden.

 

 

 

.

 

Het is tenslotte zo als er steeds iemand een paar sneetjes brood aan de dieren voert en dit doen meerdere personen op een dag dan zijn dat al snel 2 hele broden die op een dag gevoerd worden. Dit is echt niet gezond voor de dieren. En niet gezonde dieren hebben medische ondersteuning van de dierenarts nodig en dat kost onze stichting heel veel geld. Dus naast de zorgen om de gezondheid van de dieren zijn het ook financiƫle zorgen.

Hopelijk begrijpt u nu nog beter waarom onze dieren niet door bezoekers en mensen die voorbij lopen gevoerd mogen worden.

 

 

Wij danken u hartelijk voor uw aandacht en het NIET voeren.